Veel mensen onderhandelen meestal met behulp van hun eigen intuïtie. Hierdoor zien ze vaak ook een wisselende uitkomst van hun onderhandeling. Voor permanent succesvolle onderhandelingen is het nodig dat u, naast de nodige inhoudelijke kennis, beschikt over goede onderhandelingstechnieken, een professionele manier van communiceren en een goed inlevingsvermogen. Daarnaast is een gedegen voorbereiding onontbeerlijk voor het slagen van onderhandelingen.

Om al deze elementen aan te scherpen heeft het ADR Instituut de Harvard Onderhandelen cursus ontwikkeld. Nadat u deze training heeft afgerond zullen ook uw onderhandelingen vaker succesvol verlopen.

Effectief onderhandelen

Na de cursus onderhandelen zult u zien dat effectief onderhandelen op de werkvloer én ook in het dagelijks leven toegepast kan worden. Onderhandelen is namelijk iets wat we allemaal dagelijks tegenkomen, ongeacht in welke branche u werkt. In de onderhandelen cursus zult u antwoorden krijgen op vragen over hoe om te gaan met weerstand, het effectief inzetten van een eerste bod, het doorbreken van impasses en meer.

In de cursus onderhandelen wordt u niet alleen onderhandelen aangeleerd, ook worden bestaande onderhandelingsvaardigheden beproefd en aangescherpt. De cursus onderhandelen is een belangrijk specialisme voor professionals zoals juristen, HR-managers, bankdirecteuren, medisch specialisten en leidinggevende functionarissen bij ministeries, instellingen en in het bedrijfsleven.

Onderhandelen cursus bij ADR Instituut

In de cursus onderhandelen van het ADR Instituut zult u met behulp van onze theorie veel ervaring en vaardigheden opdoen. Na afloop van de cursus onderhandelen onderhandelt u niet meer uitsluitend op intuïtie, maar bent u in staat om zodanig te onderhandelen dat u – met behoud van de relatie – het beste resultaat voor uzelf en/of uw cliënten kunt behalen.

Wilt u effectiever leren onderhandelen? Volg dan onze cursus onderhandelen. In de cursus effectief onderhandelen bieden wij u een breed scala aan tools volgens de Harvard methode.

Harvard onderhandelen cursus

De Harvard methode in onze cursus onderhandelen is een onderhandelingsmethode die in de jaren ’80 aan de universiteit van Harvard is ontwikkeld. De methode wordt in de praktijk inmiddels wereldwijd erkend als de meest effectieve onderhandelingsmethode, zo ook in onze Harvard onderhandelen cursus. De Harvard methode is erop gericht gezamenlijk een verstandige en efficiënte overeenkomst te bereiken, die méér oplevert dan een compromis. Daarbij wordt er tijdens het proces ook op gelet dat de relatie tussen de onderhandelende partijen in stand blijft, zodat na het afronden van de onderhandelingen een goede (werk)relatie blijft bestaan.

De Harvard onderhandelen cursus heeft een aantal specifieke uitgangspunten:

  • In de onderhandelen cursus leert u de mensen scheiden van het (speel de bal, niet de man).
  • Richt u in het onderhandelen niet op posities, maar op belangen.
  • De onderhandelen cursus leert u zoeken naar zo veel mogelijk oplossingen in belang van beide partijen.
  • In de cursus onderhandelen leert u de objectieve criteria hanteren.
  • De Harvard onderhandelen cursus leert u belemmeringen (bijvoorbeeld in mandaat, deadline of budget) te herkennen.
  • U leert tijdens de Harvard onderhandelen cursus hoe u alternatieven voor onderhandelen helder maakt en kunt bewaken.

Cursus onderhandelen voor inkopers

Als inkoper komt u vaak in aanraking met onderhandelingen. U wilt immers de beste prijs voor hetgeen u inkoopt. Door uw eigen ervaring weet u vaak het spel van onderhandelen goed te spelen. Daarnaast heeft u waarschijnlijk ook al een band opgebouwd met de andere partij. Deze band kan helpen bij het sluiten van deals, denk aan de gunfactor, maar kan soms ook in de weg zitten.

De cursus onderhandelen is voor inkopers een hele goed manier om uw onderhandeltechnieken aan te scherpen. Ook zult u merken dat u tijdens de cursus een aantal tools en vaardigheden eigen maakt. De volgende onderhandelingen zullen hierdoor makkelijker verlopen.

De cursus onderhandelen brengt u vaardigheden bij die u beter voorbereiden op het openen van onderhandelingen, het omgaan met weerstand van de wederpartij, het doorbreken van impasses en nog veel meer. De onderhandelen cursus leert u onderhandelen op meer dan uitsluitend intuïtie, en brengt u in staat het beste resultaat voor uzelf en uw cliënten te kunnen behalen.

Bent u inkoper en wilt u leren effectiever onderhandelen? Volg dan onze Harvard onderhandelen cursus.

Sales training

Bij de cursus onderhandelen bent u ook aan het goede adres als zijnde sales training. Wij zien geregeld salesmanagers en vertegenwoordigers in onze cursusgroepen. Het voeren van salesgesprekken bestaan vaak uit één of meerdere onderhandelingen. En dat kan een moeizaam proces zijn. De cursus onderhandelen leert u om u beter voor te bereiden op salesgesprekken. Daarom kan dit een goede aanvulling zijn op een sales training.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u weten of deze cursus onderhandelen goed aansluit op uw sales training? We plannen graag een kennismakingsgesprek in.

STAP Budget

STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) geeft u de mogelijkheid elk jaar tot €1000,- aan subsidie te ontvangen voor een opleiding. Deze subsidie kunt u inzetten voor onze cursus onderhandelen. Bent u geïnteresseerd in het STAP Budget? Bezoek dan deze pagina.