Incompany: “Alleen maar winnaars uit de strijd”

Renée Snaak, Executive Director & Head of Talent Partnerships bij We Are Era een internationaal opererend online mediabedrijf. Met ruim 250 medewerkers door heel Europa bouwt het bedrijf mee aan grote merken, zoals Puma, de KNVB en HelloFresh. Ook werkt We Are Era voor verschillende artiesten, influencers en sporters.

Renée werkt er nu ruim 6,5 jaar. Sinds juli 2022 is zij Executive Director van het team in Amsterdam. Samen met de Managing Director stuurt zij verschillende teams aan, waaronder de influencer managers, de influencer marketeers en het team dat zich bezighoudt met digitaal rechtenmanagement. Onlangs kozen Renée en haar collega’s voor een incompany training Harvard Onderhandelen bij het ADR Instituut. Waarom? En hoe hebben zij deze training ervaren?

Handvatten, ook voor het psychische stuk van onderhandelen

“Ik merkte dat er vanuit onze mensen steeds meer behoefte kwam aan kennis en handvatten over onderhandelen,” vertelt Renée. “We doen hier best wel veel sales, maar de meeste mensen hadden nog nooit een training over onderhandelingsstijlen gehad. Ook vroegen zij zich regelmatig af wat je in bepaalde situaties nu het beste kunt doen. Er was dus best veel behoefte aan kennis, ook over het psychische stuk van onderhandelen.”

Renée ging op zoek naar een training die aansloot bij deze behoefte én paste bij het bedrijf. “We groeien heel snel en zijn allemaal razend druk. Het is dus vrijwel onmogelijk om iedereen een aantal dagen vrij te maken en naar een opleiding of training te laten reizen. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een incompany training, die binnen een korte tijdspanne zo effectief mogelijk was. Het ADR Instituut kwam daarbij het meest flexibel uit de bus.”

Flexibel bij een jong bedrijf

“Uiteindelijk deden er 20 collega’s mee aan de training, maar van tevoren kon ik nog niet precies aangeven hoeveel mensen er zouden komen,” vervolgt Renée. “Daarnaast vond ik het belangrijk om in zo’n kort mogelijke tijd, we hadden één dag, zo veel mogelijk leerpunten te behandelen. En omdat we een jong bedrijf zijn, wilde ik ook dat het programma heel interactief zou zijn. Het ADR Instituut heeft daarop een programma op maat samengesteld, waarbij ze vooraf de theorie toestuurden en we tijdens de training spelenderwijs met elkaar aan de slag konden.”

Alleen maar winnaars uit de ‘strijd’

Op de vraag hoe zij en haar collega’s de training hebben ervaren antwoordt Renée: ”Ik heb hartstikke goede feedback teruggekregen. Ze vonden het leuk om te doen. En er zat voor de meeste collega’s ook echt een belangrijke een eye-opener in. Best veel mensen dachten namelijk dat een onderhandeling een soort win-lose situatie is. Tijdens de training bleek dat het ook mogelijk is dat er alleen maar winnaars uit de ‘strijd’ komen. En dat je dat ook nog eens op een iets zachtere en meer empathische manier kunt bereiken. Dat is een uitkomst waar we veel aan hebben gehad. Daarnaast was het goed dat iedereen eens stil kon staan bij zijn of haar eigen onderhandelingsstijl. Omdat we veel opdrachten met elkaar moesten doen, leerden we ook weer van elkaar.”

Wie:                                       Renée Snaak

Beroep:                                 Executive Director & Head of Talent Partnerships We Are Era

Opleiding:                            Incompany training Harvard Onderhandelen

Wanneer:                             2022

Waarom ADR Instituut:

+ Flexibel
+ Programma op maat
+ Op onze eigen locatie
+ Spelenderwijs leren

Klik hier voor meer informatie over de incompany training Harvard Onderhandelen

Interview: Alexandra Vuijk
Fotografie: Petri Bakker