Onderhandelingstechnieken-sales

Barry Henken

Sales en aftersales

“Tijdens deze training leer je verschillende vaardigheden en onderhandelingstechnieken voor sales aan om onderhandelingen breder te trekken. Daarnaast leer je om te gaan met weerstand en krijg je meer inzicht in je eigen handelwijze. Je leert hoe je de zaken in de toekomst anders aan kunt pakken. Sinds de training ga ik onderhandelingen anders in. De voorbereiding is beter omdat ik van tevoren al nadenk over gemeenschappelijke belangen.”

Hanneke Holthuis

General Counsel en Hoofd juridische zaken

“Eigenlijk zouden alle partijen die bij complexe onderhandelingen betrokken zijn deze training moeten volgen, ook in mijn branche. Het is echt niet zo dat je elkaar dan nog meer beconcurreert, in deze training leer je juist hoe je samen tot goede resultaten komt, voor alle partijen. Daarmee wordt het onderhandelingsproces veel minder een loopgravenoorlog.”

Wendy Buijs

HR Adviseur

“Hoe ga je dat gesprek aan? Hoe krijg je iemand in een andere stand? Hoe beweeg je hem of haar naar de belangenkant? Dat was voor mij het meest essentiële. De training sloot daar perfect bij aan, ook omdat er zo veel praktijkvoorbeelden worden besproken.”

Johan Barnard

Head international public affairs

“Ik heb ontzettend veel gehad aan de technieken om een luisterend oor te bieden en verstandige vragen te stellen. Daarmee breng je mensen ertoe om net iets meer te vertellen dan ze eigenlijk van plan waren. En dat is nuttig, want je kunt daardoor veel constructiever het gesprek over oplossingen aangaan.”
ADR_Johan_Barnard_111119_0021-b-1-800x500

Tom Haagmans

Directeur-grootaandeelhouder, gespecialiseerd in maatschappelijk vastgoed en lid van de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

“Bij Harvard Onderhandelen leer je te kijken naar de belangen van de andere partij. Je leert je inleven in wat er bij de ander leeft, wat de ander drijft en hoe je dat in beider voordeel zou kunnen vertalen. Er opent zich een bredere context, een blikveld dat er anders nooit zou zijn geweest.”

Irene Vernie & Pascale de Vries

HR Director en International HR manager

“De training heeft vooral invloed gehad op mijn mindset tijdens gesprekken met stakeholders. Ik ga sinds de training zo’n gesprek niet meer in om te overtuigen, of om te winnen, maar om te onderzoeken waar het gezamenlijk belang zit. Van daaruit praten we verder.”
Irene en Pascale
Banu Bulucu-Wouters

Banu Bulucu-Wouters

Advocaat

“Na het volgen van de mediator training in de vorm van Harvard Onderhandelen merkte ik dat er ook in de praktijk vaak veel meer oplossingsrichtingen mogelijk zijn dan ik van tevoren had gedacht.”